Deze gezichtsbehandelingen verjongen je huid!

Huidveroudering in het kort

woman-1795054_640Met het ouder worden, wordt de opperhuid steeds dunner en in de lederhuid zijn steeds minder bloedvaten, collageen en elastinevezels aanwezig. De huid wordt daardoor minder elastisch en er verschijnen rimpels. Daarnaast wordt er minder talg aangemaakt, en dat maakt de huid droger. Verder worden er trager nieuwe huidcellen aangemaakt en oogt de huid sneller dof. Daarnaast ontstaan er met het ouder worden ook nog eens pigmentvlekjes als gevolg van blootstelling aan de zon. Er gebeurt dus een heleboel met je huid als je wat ouder wordt.

Dunner worden, minder elastisch, rimpels, pigmentvlekjes, er dof uitzien … Je huid verandert ingrijpend!Deze behandelingen spelen in op al die veranderingen en ondersteunen de huid om in optimale conditie te blijven.

Chemische peeling

Een chemische peeling laat je huid er snel frisser uitzien. Fruitzuren in de peeling, zoals glycolzuur of salicylzuur, lossen de dode huidcellen op en verwijderen ze. Dat stimuleert de huid om meteen nieuwe huidcellen aan te maken. Door die nieuwe huidcellen verdwijnt de doffe aanblik en zie je er meteen stralender uit. Fijne lijntjes vallen minder op en de huid voelt zachter en soepeler aan. Chemische peelings worden ook gebruikt om pigmentvlekjes en acnelittekens te verwijderen.

Microdermabrasie

woman-3067179_640 (1)In plaats van een chemische peeling kun je ook kiezen voor microdermabrasie. Dat is eigenlijk ook een peelingbehandeling die gericht is op dode huidcellen verwijderen. Het verschil met een chemische peeling is dat het een zachtere behandeling is. Bij een gevoelige huid kun je beter voor deze behandeling kiezen. Bij microdermabrasie zuigt een apparaatje de huid vacuüm, en tegelijkertijd spuit het microkristallen tegen de huid. Wees gerust, dat doet geen pijn! Deze behandeling zorgt voor een zachte, frisse en egale huid en laat littekens, pigmentvlekjes en rimpels vervagen. Het stimuleert de aanmaak van huidcellen en collageen, zodat de huid zich van binnenuit gaat vernieuwen. Na één behandeling is er meteen zichtbaar resultaat. Voor nog betere en langdurige resultaten is een kuur een aanrader.

Heb je een gevoelige huid? Dan kies je beter voor een zachtere behandeling zoals microdermabrasie.

Bindweefselmassage

Ben je niet te vinden voor fruitzuren of vreemde apparaten? Vertrouw je liever alleen op de handen van een ervaren schoonheidsspecialist(e)? Dan zijn er ook nog bindweefselmassages. Maar let wel, dat zijn zeer stevige massages. Geen ontspannende massages om heerlijk bij weg te dromen. Wat het je wel oplevert? Een verbeterde huidstructuur en huidtint! De diep inwerkende massage stimuleert de aanmaak van collageen, dat de huid zijn stevigheid geeft. De massage verbetert ook de bloedcirculatie. Een slechte doorbloeding werkt rimpels en verklevingen in de hand. Door de massage kan de huid beter voedingsstoffen opnemen en afvalstoffen afvoeren, plus het geeft de huid een gezonde kleur. Bindweefselmassage wordt ook wel een ‘natuurlijke facelift’ genoemd! Het helpt om rimpels, kraaienpootjes en littekens te verminderen. Voor een optimaal resultaat zijn er zo’n 6 tot 8 behandelingen nodig.

Anti-aging acupunctuur

acuDe oosterse kennis en behandelwijzen weten steeds vaker hun weg te vinden naar de westerse schoonheidssalons. Onder andere anti-aging acupunctuur wordt steeds populairder. Ben je niet bang voor naalden? Dat hoeft ook niet, want de naaldjes die worden gebruikt, doen zeker geen pijn. Deze behandeling is gericht op het bevorderen van de doorstroom van levensenergie. Stagnaties in de levensenergie zijn volgens de oosterse filosofieën de ware oorzaak van veroudering. Op deze manier wordt huidveroudering vanbinnen aangepakt. Zo’n behandeling wordt doorgaans gecombineerd met een tuina-gezichtsmassage voor zo goed mogelijke resultaten. Ook hier geldt dat een kuur van 6 tot 8 weken de beste resultaten biedt.

Welke behandeling is het beste voor mij?

Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van doeltreffende behandelingen bij huidveroudering. Er zijn nog vele andere mogelijkheden, zoals microneedling, behandelingen met de plasmapen, zuurstofbehandelingen, etc. Welke behandeling het beste is voor jou, hangt af van je huidtype, eventuele huidproblemen en van je persoonlijke wensen. Het beste is om je eens te laten adviseren door een erkende schoonheidsspecialist(e). Je kunt gemakkelijk een erkende schoonheidsspecialist(e) bij jou in de buurt vinden via de zoekfunctie op de website van de Belgische Beauty Federatie.

Handige links

Ook interessant
Vergeet de bucketlist. Maak dit jaar een fuck-itlist!